Persreis Noorwegen

Wanneer je in de winkel het MSC- en het ASC-keurmerk tegenkomt dan zie je eigenlijk alleen maar het eindresultaat van een lang proces dat ervoor zorgt dat de vis die je koopt ook echt duurzaam gevangen en verantwoord gekweekt is. Dit hele proces heet Chain of Custody certificering.

Samengevat werkt het op deze manier. De visserij of kwekerij wordt gecertificeerd. Vervolgens wordt de vis door andere bedrijven gekocht en verwerkt. MSC en ASC verwachten van bedrijven die gecertificeerde vis verwerken dat zij gecertificeerde en ongecertificeerde vis niet mixen. Om dit te controleren, moeten deze bedrijven ook gecertificeerd worden. Ook dit gebeurt door een onafhankelijke certificeerder. Alleen als dit gebeurd is, mag het MSC- of ASC-keurmerk op het product staan.

Om hier tijdens de Bewuste Visweek een beter beeld van te geven sturen we een aantal journalisten naar een van onze partners in Noorwegen; Marine Harvest. Zij zullen dan in kranten, bladen en blogs verslag doen van wat ze daar hebben gezien. Tijdens de Bewuste Visweek verschijnen deze artikelen en deze zijn dan ook weer terug te vinden op onze nieuws pagina.

© 2017 Bewuste visweek